Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportovní den 2015

8. 8. 2015

Dne 8.8.2015 jsme uspořádali tradiční prázdninový Sportovní den. Letos se nekonal v předposlední víkend prázdnin, jako obvykle, nýbrž byl přesunut na dřívější termín z důvodu oslav 130. let od založení sboru SDH Komárov, které by připadly na stejný den – 22.8.2015.

Zřejmě kvůli více jak dvěma týdnům trvajících veder, dosahujících i teplot 38 °C dorazilo na sportovní den však rekordně málo účastníků – pouze 35 dětí, které byly opět rozděleny do tří věkových kategorií. S ohledem na menší konkurenci, jako v předchozích letech, měly děti alespoň větší šanci zvítězit v medailových disciplínách (skok z místa do dálky, sprint a pouta). Další disciplíny: chození po basách, přenos vody, skákání v pytli, hod míčkem do tlamy, slalom na branku, vytrvalostní běh, laser a střelba ze vzduchovky museli splnit, aby získali razítko. Za všechna razítka pak závodník obdržel malou odměnu v podobě sladkostí a pití. Po vyhlášení a předání medailí okolo 18:00 hodiny jsme se už začali připravovat na večerné zábavu.

Od 20:00 hrála kapela Aventis z Napajedel. Obavy, že stejně jako na dětskou část, i na tu večerní dorazí málo lidí, neustávaly asi do 21:30 hodiny, avšak poté se taneční parket i místa na sezení postupně zaplnila a na kapelu jsme vstupným vydělali. Včetně pořadatelů nás tam mohlo být cca 170. Díky teplotám, které umožňovaly i v pozdních nočních hodinách nenasazovat nic teplejšího jak tričko, teklo pivo téměř bez ustání J A nejen pivo. Hodně účastníků akce si nemohlo vynachválit zelenou, kterou ztrestali do poslední kapky. Také kávový rum, který byl společně s mandlovou příchutí novinkou našeho vždy připraveného bufetu, byl pečlivě vyždímán. Od poledne se o udírnu staral Pavel Šeďa, který vydržel až do odjezdu kapely. U té jsme dokonce ještě přiobjednali jednu sadu, protože v 02:00 byl parket stále zaplněn a lidi prostě odmítali přijmout, že bude jen tak konec J Po uzamčení bufetu po páté hodině ranní začalo opět neskutečné parno, které se táhlo celým dnem až do odpoledního nedělního fotbalového utkání, na kterém jsme měli bufet na starosti stále ještě my, neboť nějak nebyl čas ani chuť v tom horku vše před fotbalem vystěhovávat a zase natahat zásoby fotbalistů. Za celý víkend padlo 9 velkých sudů piva a nespočet litrů vody.