Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportovní den

V sobotu, dne 21.8.2010 se ve spolupráci SDH Pohořelice a TJ Sokol Pohořelice uskutečnil první ročník Sportovního dne, jehož cílem bylo uspořádat pro děti (nejen z Pohořelic) akci, kterých je v našem okolí pomálu a do soutěžení zapojit i jejich rodiče a další příznivce pohybu.

První části Sportovního dne se ve dvou věkových kategoriích (do 9 let a 10-15 let) zúčastnilo celkem 53 dětí, což zcela předčilo očekávání pořadatelů. Děti postupně plnily tyto disciplíny: skok z místa do dálky, přenos vody v kelímku, skákání v pytli, hod míčku do tlamy, přenos míčku na lžičce, slalom na branku, ručkování po laně, stavění věže z klátků, střelba ze vzduchovky, sprint na 50 m a vytrvalostní běh.

Za splnění úkolů na všech stanovištích byly děti odměněny sladkostmi. Ti nejlepší ve vybraných pěti disciplínách dostali i medaile.

Poté následovaly Společné hry, určené nejen pro děti, ale také pro ty starší - a i ti starší se jich skutečně účastnili. Jednalo se o: běh se svázanýma nohama (pro dvoučlenná družstva), přenos raněného na nosítkách (pro tříčlenná družstva), štafeta na kolečkách (pro čtyřčlenná družstva), převlékání hasičských obleků (pro dvoučlenná družstva) a nakonec přetahování lanem (neomezeně :-))

Od 20:00 hodin probíhala zábava s kapelou Darkil.  www.darkil.ic.cz/ , která končila až v ranních hodinách.

 

Všem soutěžícím a rodičům děkujeme za účast a jejich podporu, díky čemuž máme důvod uspořádat akci i příští rok.

PLAKÁT