Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sběr železa - jaro 2016

9. 4. 2016

Dne 9.4.2016 jsme uspořádali jarní sběr železného šrotu, který byl již po několikáté spojen i s větší zbrojnicovou brigádou. Tentokrát nám počasí opravdu nepřálo, nepamatuji, že by za posledních minimálně pět let na nějaké naší akci tak dlouho v kuse pršelo – sobotní den propršel prakticky celý a teplota okolo 6° C chuti do práce moc nepřidala .

Sraz jsme měli již v 08:00 hodin, kdy jsme den zahájili zabíjačkovou polévkou. O další jídlo – pečené maso a škvarky se nám postaral náš kuchař Pavel Šeďa. Kromě základní akce – sběru železa, o jehož svoz se postaral Miroslav Vrzala ml., jsme se pustili do další (průběžně probíhající) rekonstrukce koněspřežné stříkačky – proběhl zřejmě již poslední nátěr opravené nádrže. Bylo pořezáno a naštípáno kladové dřevo, které před zbrojnicí strašilo již několik měsíců. Konečně nastal čas pustit se do buňky, která je před zbrojnicí od podzimního sběru 2015, a která bude „jednou“ (snad letos) umístěna na fotbalové hřiště jako nářaďovna pro cvičící družstva všech věkových kategorií. Bylo zcela vyklizeno vnitřní vybavení původního trafikového stánku a započata přestavba čelní strany, kde budou nově vybudována široká vrata. Veškerý rozbitý materiál byl pořezán.

Tato poměrně velká brigádní akce se pro některé protáhla až do 20:30 hodin, kdy jsme to již značně znaveni zašli ještě spláchnout jedním zrzkem do hospody J

 Brigády se zúčastnili: Bartuněk Pavel, Bartuněk Šimonek, Bičan Miroslav, Hanáček Lubomír, Hanáček Tomáš, Lidinec Dalibor, Sklenařík Václav, Umýsa Josef, Vrzala Dušan, Vrzala Miroslav, Zelík Milan a Zelík. Tomáš. Do práce se ještě okrajově zapojili i starší žáci a dorostenci, kteří se odpoledne vrátili ze závodu požárnické všestrannosti z Kvítkovic. Nakonec se nás tedy sešlo dost a kupodivu nepříjemné počasí neodradilo ani občany a železo skutečně přichystali – kontejner byl opět zaplněn. Všem děkujeme.