Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kácení máje 2020 + Memoriál Víta Blahy

4. 7. 2020

 V sobotu 4.7.2020 se netradičně v pozdním termínu, vzhledem k situaci a opatřením, uskutečnilo kácení máje a součaně s ním 2.ročník Memoriálu Víta Blahy- soutěže historických stříkaček.

Memoriál odstartoval ve 13:30hod. Letošní účast byla oproti minulému roku slabší. Zúčastnila se pouze 4 družstva, a to ze Zašové, 2 z Kvítkovic a jedno domácí družstvo. I tak byl boj o putovní pohár velmi zájímavý. Nakonec ze všech disciplín nejlépe vyšlo právě domácí družstvo a získalo putovní pohár zase na rok zpátky domů. Celou akci si zúčastnění velmi chválili a spokojeně odjížděli domů.

Na tuto akci navazovalo již tradiční kácení máje, které bylo zahájeno v 15hod prodejem tomboly, o kterou byl velký zájem. Vzhledem k horkému počasí nebyla nouze ani o práci v bufetu, celkem se vytočilo 8 a půl sudu piva a bečka nealko piva- pomelo grep. V udírně byly pro návštěvníky připraveny výborné klobásy od p.Chýly z Jarošova, na grilu výborné makrely a letos poprvé i smažené hranolky. 
 

Kolem 19.hod proběhlo zkácení máje a poté losování tomboly. Po setmění se děti přesunuly ke startu stezky odvahy, kde na ně čekaly různé nadpozemské bytosti a strašidla.

Počasí vyšlo, návštěvníků bylo tak akorát, takže za nás akce vydařená 

Fotky z akce: sdhpohorelice.rajce.idnes.cz/Soutez_historickych_strikacek_-Memorial_Vita_Blahy_Kaceni_maje/