Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kácení máje 2015

30. 5. 2015

V sobotu 30.5.2015 se konala naše nejtradičnější akce – kácení máje, které jsme letos připravovali již od pátečního podvečera, neboť v sobotu dopoledne probíhaly na střelnici u Hájenky obecní střelecké závody a k dispozici by bylo velmi málo mužských členů.

Posečená tráva na Močidlech je doslova proměnila v ideální místo na akci tohoto typu. Nově opravený kolotoč tajnými brigádníky, alias Džabarem a Ředitelem byl jako neočekávaný bonus. O převoz hospodských laviček a dalšího potřebného vybavení se postaral tradičně Miroslav Vrzala ml. Připraveno bylo 30 kg makrel na gril (Josef Umýsa) a 30 kg klobás do udírny (Pavel Šeďa). Pivo Kozel a mrazák plný nejrůznějších tekutin pomohly hostům akce přečkat asi dvacet minut trvající déšť, který dle předpovědí opravdu po 16 hodině přišel a také dle očekávání za chvíli ustal. Toto počasí naštěstí občany neodradilo a přišli se pobavit v hojném počtu. Tombola se losovala kolem 19.30 hodin a první cenu – Máj, vyhrála rodina Sklenaříkova.

Letos jsme nepředváděli žádnou sportovní ukázku, ale prezentovali jsme úspěchy žáků a obecně i požárního sportu nejen pomocí nástěnky a vystavených pohárů, ale zejména pak prostřednictvím projektoru, který nám byl zapůjčen z obecního úřadu, a který fotky i videa promítal na stěnu Kadlčíkovic garáže.

Padlo celkem sedm sudů piva, masa zbylo asi jen 7 kg a akci někteří ukončili až v nedělních dopoledních hodinách. Nikdo z okolo bydlících si nijak výrazně nestěžoval, avšak někteří se dotazovali, proč od 3 asi do 6 hrála stále dokola písnička o nějaké hasičce - o tomto by mohly vědět něco naše nejmenované členky - nápověda - možná to byly právě ty, které na nedělním úklidu fungovaly  spíše sporadicky, ale zase nás alespoň přišly při úklidu podpořily svojí přítomností . Jinak vydařená akce, všem hostům děkujeme za podporu.

 

Náhledy fotografií ze složky Kácení máje 2015