Jdi na obsah Jdi na menu
 


VCUH - Kunovice 2015

26. 4. 2015

V neděli 26.4.2015 se v Kunovicích konal první závod Velké ceny Uherského Hradiště pro sezónu 2015. Tohoto se samozřejmě zúčastnily i naše ženy a plni očekávání jsme po 12:00 hodině vyrazili od zbrojnice, počet fanoušků: 1 (trenéra nepočítám, ten patří k týmu). Oproti loňsku, v poměrně velké konkurenci dalších 13 ženských družstev, naše ženy nastoupily na start jako sedmé v pořadí. Start, spoje, kýblovačka i odběh od základny okolo 10 vteřin byly na jedničku a vzhledem k tomu, že se do té doby pořádně nikomu moc nedařilo, nadšeně jsme fandili vidíce před sebou vytouženou první seriálovou bednu. Jenže ... sotva, co voda dorazila do druhého béčka, začala se mašina dusit, ve vyšších otáčkách nechtěla spolupracovat a v okamžiku, kdy voda líně protekla rozdělovačem a stěží zavodnila první céčka, mašina předčasně ukončila svoji činnost a na základně se ji už nepodařilo nastartovat. Pokus byl tedy hodnocen jako neplatný a znechuceně jsme se pustili do motání nových ultralehkých hadic, které nám byly dnes vskutku ultra k ničemu . Příčinou nezdaru bylo zřejmě vniknutí nečistot z nádrže do karburátoru. Zákon schválnosti samozřejmě platil i tentokrát a mimo základnu si již mašina vrněla jako obvykle.

Je nutno poznamenat, že asi už poslední věc, ve které ženy stále nemohou družstvu mužů konkurovat, je schopnost využít mnohaletých zkušeností hned na prvních závodech, aniž by jim předcházel jakýkoliv trénink - s touto taktikou se totiž muži pouští do své - závody značně prořídlé sezóny již několik posledních let a prozatím to vždycky klaplo . Je ale pravdou, že tímto způsobem nesplněný útok, je možná lepší, jak útok nesplněný chybou některé z přetrénovaných členek družstva (např. zapříčiněný předchozí prokalenou nocí), za což by byla jednoznačně odměněna bodavými pohledy a jadrnými výrazy svých kolegyněk, zejména pak, když se jednalo o první start v nových a opravdu pěkných dresech .

Jedna vlaštovka ale jaro nedělá a s optimistickým konstatováním "To nám to ta sezóna ale pěkně začíná" se mohou naše ženy pustit do dalších bojů o první příčky.

Složení družstva: Adéla Sukupová - stroj, Petra Vendolská - spoj, Lada Konečná - koš, Adéla Vyoralová - hadice B, závodnice z Provodova - rozdělovač, Gabriela Hyblerová - levý proud, Jana Forbelská - pravý proud.

 

Náhledy fotografií ze složky VCUH - Kunovice 2015