Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohárová soutěž - Napajedla 2015

6. 9. 2015

V neděli 6.9.2015 proběhla v Napajedlích, na hřišti před Fatrou, atypická pohárová soutěž – již osmý ročník. Bojovalo se ve dvou disciplínách. První spočívala v přenosu raněného člena družstva na nosítkách čtyřmi jeho kolegy přes překážky. Druhou disciplínou byl pak požární útok, který byl upraven dle pravidel pořadatele. Po odstartování museli všichni členové družstva překonal buď dvoumetrovou bariéru nebo okno a poté až doběhnout k základně, kde si postupně přibíhající soutěžící zapojili klasicky poskládanou základnu a mohli vyrazit obloukem ke dvěma nástřikovým terčům. Až po jejich naplnění mohl ze základny vyběhnout další člen družstva, který s sebou měl hadici C, tuto pak napojil na pravý proud, čímž jej prodloužil a umožnil tak sestříknutí třetího terče. Poté pravý proudař odpojil proudnici a i s touto přeběhl přes kladinu až do cíle. Dříve se klasicky sčítala pořadí v obou disciplínách. Nyní to však bylo jinak a sčítaly se časy. Ženy se z celkových tří družstev (Napajedla, Pohořelice a Žlutavy) umístily na krásném prvním místě, zvítězily jak v přenosu na nosítkách, tak i v útoku. Muži v konkurenci dalších tří družstev z Napajedel, Oldřichovic a Žlutav v obou disciplínách vybojovali taktéž nejlepší místa a právem si zasloužili nejen medaile a pohár za celkové první místo, ale i Putovní pohár města Napajedla, který bude naši zbrojnici zdobit celý rok.

Složení družstva žen na útok: koš – Lenka Nášelová, spoj savic – Petra Vendolská, stroj – Adéla Sukupová, hadice B – Kristýna Šilcová, rozdělovač – Adéla Vyoralová, levý proud – sestra Petra z Komárova a pravý proud – Jana Forbelská. S hadicí pak běžela Kristýna Šilcová. Nosítka nesly: Jana Forbelská a Adéla Vyoralová vpředu, vzadu pak Adéla Sukupová a Petra z Komárova, nesena byla Kristýna Šilcová.
 
Složení družstva mužů na útok: koš – Lubomír Hanáček ml., spoj savic – Dušan Vrzala, stroj – Pavel Bartuněk, hadice B – Miroslav Bičan, rozdělovač – Tomáš Hanáček, levý proud – Tomáš Zelík, pravý proud – Milan Zelík. S hadicí pak běžel a pravý proud napojoval Dušan Vrzala. Nosítka nesli: Miroslav Bičan a Hanáček Lubomír vpředu, vzadu Milan a Tomáš Zelíkovi, nesen byl dorostenec Marek Šiška, který má již 15 let a může tedy soutěžit v kategorii muži a navíc vážil 49 kg, což nám určitě pomohlo.
 
Dopoledne, od 10:00 hodin zde probíhala také soutěž mladých hasičů. Náš sbor reprezentovalo jen družstvo starších žáků, ti mladší se tak krátce po prázdninách neposkládali. Soutěžilo se pouze v klasickém požárním útoku, na sestřikové terče, a i když jim to moc neklaplo a byly tam chybky, útok dokončili v nejrychlejším čase a přivezli si taktéž medaile, pohár i Putovní pohár města Napajedla, pro kategorii mladí hasiči. Za jeden den nám tedy přibylo pohárů pět .
 
Složení družstva: koš - Denisa Maňásková, spoj savic - Kristýna Šilcová, stroj - Aleš Kalčík, hadice B - Richard Ševeček, rozdělovač - Aneta Maňásková, pravý proud - Teodor Stránský, levý proud - Michal Zelík.
 

Náhledy fotografií ze složky Pohárová soutěž Napajedla 2015