Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrskové kolo v PS 2014 - Napajedla

24. 5. 2014

 V sobotu 24.5.2014 proběhlo okrskové kolo v požárním sportu - letos v Napajedlích, na zatravěné ploše před budou Fatry. Dopolední soutěž mladých hasičů byla kvůli velké bouřce zrušena. Poté se ale počasí umoudřilo a odpoledne bylo prosluněné. Ve 14:00 hodin začínalo klání dospělých - zúčastnily se sbory z Komárova, Napajedel, Oldřichovic, Pohořelice, Spytihněvi a Žlutav. Družstva žen byla z Pohořelic a Žlutav, poprvé soutěžila Hana Mikešová.

     Začalo se běhy jednotlivců. Za muže disciplínu plnili Hanáček Lubomír (výsledný čas 20,28), Hanáček Tomáš (výsledný čas 23,79) a Zelík Milan (2 x nesplněno - fakt tragéd). V této disciplíně skončili muži na 3. místě. Za ženy soutěžily Forbelská Jana (výsledný čas 18,05), Němcová Eliška (výsledný čas 19,82) a Sukupová Beáta (výsledný čas 20,38), které obsaily průběžné 1. místo. Pokračovalo se štafetami 4 x 100 m, ve kterých jsme ve složení Zelík Tomáš - okno, Zelík Milan - bariéra, Vrzala Dušan - minimax a Hanáček Lubomír - hadice, obsadili druhé místo, s časem 66,60. Ženy ve složení Hyblerová Gabriela - okno, Mikešová Hana - břevno, Němcová Eliška - minimax a Forbelská Jana - hadice dosáhly času 76,97 a v této disciplíně obsadili taktéž 1. místo. Druhé štafety jsme neskládali. Na požární útoky si muži museli zapůjčit jednoho člena na hadice B z Komárova, jelikož Bičan Miroslav již musel do práce a kvůli celkovému časovému posunu soutěže by to již nestíhal, ale bohužel nám to neklaplo a s chybkami jsme s časem 30,27 obsadili 3. místo - složení: Hanáček Lubomír - koš, Vrzala Dušan - spoj, Bartuněk Pavel - strojník, Horák Víťa - Komárov - hadice B, Hanáček Tomáš - rozdělovač, Zelík MIlan - levý proud, Zelík Tomáš - pravý proud. Ženy splnili požární útok s časem 23,58 a obsadili další 1. místo - složení: Konečná Lada - koš, Mikešová Hana - spoj, Sukupová Adéla - stroj, Vendolská Lenka - hadice B, Sukupová Beáta - rozdělovač, Hyblerová Gabriela - levý proud, Forbelská Jana - pravý proud.

     Ženy se v konečné součtu 3 body umístily na 1. místě. Muži se součtem 8 bodů nakonec obsadili celkové třetí místo. Vítězové ze Spytihněvi do okresního kola nechtěli postoupit a reprezentaci okrsku přenechali mužům z Komárova. Okresní kolo se uskuteční dne 7.6.2014 v Březové.

Jednotlivci - muži   Jednotlivci - ženy    Celkové výsledky 

 

     Důležitá poznámka - předchozí den, v pátek 23.5.2014 jsme zapíjeli narození Anetky Trčkové ze čtvrtka 22.5.2014. Taťka Pavel Trčka s námi soutěžit nemohl, protože v sobotu jel za mamkou Peťkou Vendolskou do porodnice, která je v současné době ve stavu - spoj savic odvelený na mateřskou dovolenou .