Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrskové kolo v PS 2013 - Pohořelice

8. 6. 2013

    Dne 8.6.2013 se v Pohořelicích na modelářském letišti konalo první kolo soutěže v požárním sportu - tzv. okrskové kolo, které se u nás uskuteční jednou za sedm let, neboť každý rok soutěž pořádá jiná obec spadající pod okrsek Napajedla (Halenkovice, Komárov, Napajedla, Oldřichovice, Pohořelice, Spytihněv a Žlutavy). Již od 10:00 hodin probíhala soutěž mladých hasičů, kde naši nejmladší obsadili první místo jak v kategorii mladších žáků, tak i ve starších - gratulujeme !!!

     Od 14:00 hodin probíhala poté soutěž v kategoriích ženy a muži. Asi po čtyřech letech bylo možné soupěřit i v disciplínách běh na 100 metrů s překážkami a štafeta 4 x 100 metrů, neboť letos nám počasí opravdu přálo a oproti předchozím ročníkům konečně nepršelo a nemusely být tyto disciplíny z bezpečnostních důvodů zrušeny. Soutěže se zúčastnilo celkem 6 mužských družstev (družstvo ze Žlutav bylo smíšené) a 2 ženská. Sbor z Halenkovic se omluvil z důvodu nekompletnosti mužského i ženského týmu.

     V kategorii ženy zvítězilo družstvo SDH Pohořelice, přičemž v jednotlivcích obsadila Jana Forbelská první a Gabriela Hyblerová druhé místo. Po dvou prvních disciplínách jednoznačně vedlo družstvo mužů SDH Spytihněv, kterým se však požární útok nevydařil a družstva z Komárova a Pohořelic, se stejným průběžným počtem bodů, bojovala v poslední disciplíně - požárním útoku, o prvenství a také postup do kola okresního. Muži z Komárova nakonec krásně provedeným útokem zvítězili a společně s oběma družstvy žen se utkají s dalšími sbory z okresu dne 22.6.2013 v Březové o postup do krajského kola.

Ženy - běh na 100 m s překážkami - Forbelská Jana, Hyblerová Gabriela, Zelíková Gábina, štafeta 4 x 100 m - Hyblerová Gabriela (okno), Zelíková Gábina (břevno), Konečná Lada (minimax), Forbelská Jana (hadice), požární útok - Konečná Lada (sací koš), Maňásková Karla (spoj savic), Sukupová Adéla (strojník), Vendolská Lenka (hadice B), Forbelská Jana (rozdělovač), Hyblerová Gabriela (levý proud), Zelíková Gábina (pravý proud).

Muži - běh na 100 m s překážkami - Hanáček Lubomír, Zelík Milan, štafeta 4 x 100 m - Zelík Tomáš (okno), Zelík Milan (bariéra), Vrzala Dušan (minimax), Bičan Miroslav (hadice), požární útok - Hanáček Lubomír (sací koš), Vrzala Dušan (spoj savic), Bartuněk Pavel (strojník), Bičan Miroslav (hadice B), Bilavčík David (rozdělovač), Zelík Milan (levý proud), Zelík Tomáš (pravý proud).

Výsledky - mladí hasiči     Výsledky - družstva - ženy, muži     Výsledky - jednotlivci- ženy, muži 

 

zahájení soutěže mladých hasičů - video

požární útok - mladší žáci - video 

požární útok - starší žáci - video

štafeta - ženy - video

štafeta - muži - video

 

požární útok - ženy - video

požární útok - muži - video

 

příprava technické čety na požární útok - video

požární útok Beta teamu - video  - Exhibice technické čety (Konečná Lada - sací koš, Vrzala Dušan - spoj savic, Bartuněk Pavel - strojník, Bébar Tomáš - hadice B, Pecha Jan - rozdělovač, Regent Roman - levý proud, Čabla David - pravý proud)   Aby si někdo neříkal, co to tam předvádí za parodii, tak je třeba poznamenat, že požární útok dělali členové technické čety poprvé, vše jim bylo vysvětleno krátce před provedením.