Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo v PS 2014 - Březová

7. 6. 2014

     V sobotu 7.6.2014 se (již tradičně) na Březové konalo Okresní kolo v požárním sportu. Do tohoto postoupili z našeho okrsku muži z Komárova, kteří byli doplněni také o naše členy - Bičan Miroslav, Hanáček Lubomír, Zelík Milan a dokonce i Forbelská Jana. Naše ženy letos nesoutěžily. Zúčastnilo se celkem 15 mužských a 11 ženských družstev z celého Zlínského okresu.

     V 07:00 hodin jsme vyráželi od zbrojnice v Pohořelicích v nakombinovaném složení družstva. Do 09:00 prezentace, poté nástup a hurá do boje. V jednotlivcích za družstvo nastoupili: Tomáš Patočka - Komárov - lepší čas 22,96 sec., Jakub Horák - Komárov - bez času, Lubomír Hanáček - Pohořelice - lepší čas 21,34 sec., Zelík Milan - Pohořelice - lepší čas 20,33 sec. V této disciplíně jsme se umístili na 9. místě, ale co bylo horší, bylo zranění Jakuba Horáka, který nepěkně dopadl při seskoku z bariéry na levou nohu, která poté již další nápor při sběhu z kladiny nevydržela a byl nucen odstoupit - podvrtnutý kotník a koleno - po ošetření v nemocnici ve Zlíně se vrátil s ortézou a berlemi.

     Do štafet 4x100m jsme nastoupili ve složení: Tomáš Patočka - Komárov - okno, Milan Zelík - Pohořelice - bariéra, Víťa Horák - Komárov - minimax a Lubomír Hanáček - Pohořelice - hadice. Zde jsme s časem 69,72 sec. dosáhli 5. místa. Druhou štafetu jsme neměli.

     Jelikož nás na soutěž přijel minimální počet 7 lidí a hned při první disciplíně došlo ke zranění jednoho člena, tak nám na požární útok pořád jeden člověk chyběl - tohoto nám mohl doplnit jen soutěžící z našeho okrsku a protože z mužů tady nikdo takový nebyl, tak jsme na post rozdělovač znáborovali Janu Forbelskou z Pohořelice, která přijela původně jen jako fun club, a která se toho nebála a šla do toho s vervou. Složení: Martin Lisoněk - Komárov - koš, Víťa Horák - Komárov - spoj savic, Lubomír Hanáček - Pohořelice - strojník, Miroslav Bičan - Pohořelice - hadice B, Forbelská Jana - Pohořelice - rozdělovač, Tomáš Patočka - Komárov - levý proud, Milan Zelík - Pohořelice - pravý proud. S časem 30,77 sec. jsme i v útocích obsadili páté místo, díky čemuž jsme se při součtu všech bodů dostali na velmi pěkné celkové 5. místo.

video - jednotlivci - Tomáš Patočka

video - jednotlivci - Jakub Horák - zranění

video - jednotlivci - Lubomír Hanáček

video - jednotlivci - Milan Zelík

video - štafeta 4 x 100 m s překážkami

video - požární útok

Oficiální výsledky zde

 

Náhledy fotografií ze složky Okresní kolo v PS 2014