Jdi na obsah Jdi na menu
 


MEMORIÁL VÍTA BLAHY 2018

17. 11. 2018

 V sobotu 17.listopadu 2018 uspořádal náš sbor první ročník soutěže v požárním útoku, která se odehrávala od 10.hodiny ranní na modelářském letišti v Pohořelicích.

Jelikož se jednalo o pohárovou soutěž, mohla se jí zúčastnit všechna družstva, které pozvánka na soutěž zaujala a měla chuť si dojet do Pohořelic zaběhnout jeden z posledních požárních útoků letošní sezóny. Závodilo se v kategorii mužů a žen, přičemž obě kategorie čekala stejná dráha tzv. na 2B v délce 70m.

Celkem se zde předvedlo 29 týmů z opravdu širokého okolí. Zastoupení zde měl jak okres Zlín, Uherské Hradiště, tak i Kroměříž. Účastníkem soutěže, který to do Pohořelic měl nejdál, a to 88km, byl tým mužů ze Starého Jičína (okres Nový Jičín)-Moravskoslezský kraj.

Pro přihlížející fanoušky bylo v bufetu přichystáno hodně variant teplých nápojů, které při teplotě kolem  4°C a celkem silného větru každý návštěvník memoriálu uvítal. I přes toto chladné počasí předvedli všichni závodníci skvělé výkony a takzvaný. „zadek“ požárního útoku se bezhlavě vrhal do kádě s vodou, tak jak je tomu zvyklý v letních měsících.

A jak to celé dopadlo?

V kategorii mužů si nevyšší příčku vyběhli muži z Velkého Ořechova s časem 14,49s, druhé místo obsadili muži z Mladcové s časem 15,49s a třetí vybojoval Nedašov s časem 15,56s.

V kategorii žen zvítězily ženy z Nedašovy Lhoty v čase 18,81s, druhé skončily domácí ženy z Pohořelic s časem 19,61s a poslední bednovou příčku braly ženy z Nětčic za čas 19,94s.

Díky štědrým sponzorů akce a současně dlouholetým podporovatelům SDH Pohořelice, a to firmám METAL PS spol. s.r.o., Kontejnerový servis s.r.o., Plynosystéms.r.o., M+F Kovofuglík s.r.o. a HESTAV spol. s.r.o. byly týmy štědře oceněny  v rámci kategorii mužů od osmého místa a u žen od místa šestého.

Nutno poděkovat také SDH Halenkovice a SDH Oldřichovice za pomoc při zajišťování vody k požárním útoků pomocí jejich cisteren

Pořadatelé považují za první ročník memoriálu za vydařený a budou se těšit zase za rok na další ročník.