Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní kolo hry Plamen 2016/2017 - Zádveřice

15. 10. 2016

Dne 15.10.2016 se v Zádveřicích konalo Podzimní kolo hry Plamen 2016/2017, kterého se za náš sbor zúčastnili jak mladší, tak i starší žáci. Mladší žáci byli pro závod připraveni v relativně stabilní a zkušené sestavě. Za to starší žáci byli letos oslabeni již o dorostenecké členy sboru a jelikož se nepodařilo ani přes opakované snahy znáborovat nové děti i v sousedních vesnicích, soutěžili ve starší kategorii i dva mladičcí žáci – Ondřej Vančík (6) a Zuzana Šlajsová (8). A nutno podotknout, že to stálo za to J

 

V kategorii mladší žáci nastoupilo 21 družstev. V Požárním útoku CTIF to mladším žákům na druhý pokus vyšlo pěkně a s výsledným časem 80,77  vteřiny (včetně 5-ti trestných vteřin za přetočení hadice) obsadili první místo, z celkem 13 sborů, které v této disciplíně soutěžily. V závodu požárnické všestrannosti nasadilo hlídky již všech 21 sborů a i v této disciplíně se podařilo mladších žákům kralovat – rychlejší hlídka ve složení: Zuzana Hochmannová, Adam Michal, Vendula Silná, Adriana Stoklsová a Zuzana Zelíková, dosáhla nejen nejrychlejšího běžeckého času na trati 15:31 minuty, ale také získala nejméně trestných bodů ze všech – a to pouze 3 za střelbu. Výsledný čas tedy činí 18,31 minuty. Do jarní části hry Plamen postupují se součtem 2 body z prvního místa. Za nimi jsou pak se součtem 5 bodů Mysločovice a dále Štípa se součtem 7.

 

Složení celého družstva mladších žáků: Zuzana Hochmannová, Adam Michal, Vendula Silná, Adriana Stoklsová, Zuzana Zelíková, David Gröger, Matyáš Blaha, Nikola Říhová, Lukáš Zelík a Miroslav Stoklasa.

 

Do kategorie starší žáci se přihlásilo celkem 23 sborů, z nichž 14 postavilo družstva i pro disciplínu Požární útok CTIF. V této se lépe vydařil druhý pokus s výsledným časem 79,45 vteřiny (včetně 10 trestných vteřin za nepřekonání vodního příkopu a 5 vteřin za přetočení hadice), což stačilo na čtvrté místo v této disciplíně. V závodu požárnické všestrannosti to bylo opět napínavé. Nasazená hlídka zaběhla trať s čistým časem 18:05 minuty. Po přičtení 8 trestným minut za střelbu a 5 za zdravovědu (málo dotažený uzel na koleni po transportu) byl výsledný čas 31:05 minut, který byl ku překvapení všech našich závodníků překonán druhou naší hlídkou, ve které běželi i oba nejmenší „pomocníci“. Tato hlídka, ve složení: Anna Čablová, David Tobola, Martin Hefka, Zuzana Šlajsová a Ondřej Vančík. dosáhla čistého běžeckého času 21:35 minuty + 5 trestných minut za střelbu. S výsledným časem 26:45 minuty se nakonec starší žáci umístili na třetím místě v této disciplíně. Do jara mají starší žáci tedy připraveno celkem 7 bodů a jsou na průběžném druhém místě. Před nimi je Štípa s vynikajícími výsledky a součtem 2, za našimi jsou pak na třetím místě starší žáci ze Zádveřic, se součtem 9 a dvoji závodníci ze Štítné nad Vláří a Trnavy se součtem 11.

 

Složení celého družstva starších žáků: Anna Čablová, David Tobola, Martin Hefka, Zuzana Šlajsová, Ondřej Vančík, Denisa Maňásková, Richard Ševeček, Karolína Stoklasová, Natálie Hanáčková a Adriena Vilímová.

 

Mladším žákům je nutné samozřejmě pogratulovat k jejich úspěchu a kvalitním výsledkům držícím se na špičce okresu již třetím rokem v pořadí. Starším žákům patří obdiv, s jakým nasazením bojovali i s výrazně mladšími členy družstva, kteří se nakonec ukázali býti silným a potřebným článkem týmu.

 

Oficiální výsledky zde:

 

PÚ CTIF mladší žáci     ZVP mladší žáci     Celkové výsledky podzim ml. žáci 2016

PÚ CTIF starší žáci     ZPV starší žáci     Celkové výsledky podzim st. žáci 2016