Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo hry Plamen 2018/2019

18. 5. 2019

 V sobotu 18.5.2019 nás čekal nejdůležitější závod v roce, a to druhá část okresního kola hry Plamen. Po podzimní části a dvou splněných disciplínách drželi mladší žáci 3.místo a starší žáci dělené 1.místo.

Na start se postavilo celkem 21 týmů mladších žáků a 23 týmů starších.

V jarní části nás čekaly tyto disciplíny a jeich plnění se nám podařilo následovně:

štafeta 400m CTIF

mladší žáci v čase 90,36s (kterým by obsadili slušné místo i kategorii starších) obsadily 2.místo

starší žáci v čase a osobním rekordu 74,82s (jen o 0,17s za prvním) také 2.místo

štafeta 4x60m

mladší- 52,26s (o 0,36s za prvním) 2.místo

starší-  v krásném čase a osobním rekordu 40,80s - 1.místo

štafeta dvojic

mladší- po zaváhání rychlejší štafety, brali čas štafety druhé, která však tým velmi podržela a vyběhla čas 70,33s, což stačilo na 3.místo

starší- v osobním rekordu 49,82s brali 1.místo

požární útok

mladší- požární útok se našim mladším úplně nevyvedl ani v jednom pokusu, takže za čas 19,56s brali až 6. příčku

starší žáci- při prvním pokusu, kdy se vůbec nepovedla kýblovačka a čas 18,76s neznamenal pro nás v boji o celkvé zlato nic dobrého- ze součtu bodů z předchozích disciplín nám bylo jasné, že pro velkové zlato musíme v útocích porazit nebo nejhůře skončit hned za SDH Zádveřice, které útoku umí velmi pěkné, což dokazují v rámci Zlínské ligy mladých hasičů v požárních útocích. Zádveřice první pokus rozběhly velmi pěkně, avšak prostřik na levém proudu znamenal až výsledný čas 17,28s (pp 15,91). Avšak i toto stačilo, že se dostali před nás....Na druhé kolo pokusů jsme si počkali cca hodinu a šli do toho, že to prostě musíme dát...hrozba 15tnáctkového času Zádvěřic byla velmi silná...a popravdě v letošní nové sestavě se nám 15ctku ještě zaběhnout nepodařilo, ale věděli jsme, že kdyžt o vzadu klapne reálné to je....a taky bylo, kýblovačka klapla na jedničku a voda se hnala dopředu, kde už všichni byli na svých místech...a časomíra se zastavila na čase 15,66s (pp 15,04s)!!!! a my šli na první místo!! Zádveřice šli na start hned po nás a šlo vidět, že jsou pod tlakem a že pro celkvé vítězství musí náš čas překonat. To se jim však nepodařilo a po zaváhání na základně to znamenalo čas 28,87s. A pro nás to znamenalo počátek velkých oslav!!

Takže po celodenním zápolení to znamenalo pro mladší žáky cekové krásné 3.místo (o celkové 2.místo přišli útokem, kdy SDH Štípa získala shodný počet bodů a útok rozhoduje.)
Starší žáci si po skvělém celodenním výkonu zasloužili kov nejcennější a domů odjižděli se zlatem na krku a současně s radostí z postupu na kolo krajské, které nás čeká 8.6.2019 v UH.
 

Složení soutěžních družstev:

Mladší žáci: Miroslav Stoklasa, Patrik Silný, Adriana Macková, Ondřej Vančík, Monika Habeová, Lukáš Zelík, Lucie Hochmannová, Štěpán Hruška, Alexandra Habeová a Matyáš Blaha. V podzimní části ještě Hanáčková Michaela a Barbora.

Starší žáci: Vendula Silná, Adam Michal, Anna Čablová, Natálie Hanáčková, Nikola Říhová, David Tobola, Zuzana Hochmannová, Zuzana Zelíková, Karolína Stoklasová a Martin Hefka. 

 Kompletní výsledky:
mladší žáci: www.oshzlin.cz/dokumenty/oorm/2019/Výsledky%20Plamen%20mladší.pdf

starší žáci: www.oshzlin.cz/dokumenty/oorm/2019/Výsledky%20Plamen%20starší.pdf

 

 

Náhledy fotografií ze složky Okresní kolo hry Plamen 2018/2019